Participarea la festivalul de utilaje de construcții a fost o experiență uimitoare și inspirațională. Standurile și exhibitorii emanau expertiză și profesionalism, inspirând încredere în produsele noastre.

Am descoperit inovații tehnologice și am asistat la demonstrații spectaculoase, ceea ce ne-a stârnit curiozitatea și ambiția pentru viitor. Entuziasmul și energia din timpul festivalului ne motivează să ne stabilim obiective îndrăznețe și să continuăm să inovăm în domeniul nostru. Participarea a confirmat că industria construcțiilor este plină de oportunități și că pasiunea și încrederea sunt cheia succesului.

Principalele motive pentru care GuideTech a participat la CoBuild:

 • Prin participarea la Cobuild, ne-am asumat angajamentul față de inovație în construcții.
 • Am prezentat soluțiile tehnologice avansate ale brandului GuideTech, adaptate nevoilor industriei.
 • Evenimentul a consolidat relațiile cu clienții și partenerii noștri, evidențiind tehnologia Machine Control și beneficiile sale pentru eficiență și precizie.
 • Am făcut networking și am construit relații solide cu alți jucători din industrie, descoperind tendințele și proiectele relevante.
 • Sesiunile educaționale și prezentările tehnice ne-au îmbogățit cunoștințele și au consolidat poziția noastră de lideri în tehnologia de control al utilajelor de construcții.

tehnologii in constructii

Ce reprezintă CoBuild

Festivalul Cobuild este un eveniment anual de prestigiu care aduce împreună comunitatea națională a industriei construcțiilor pentru a explora cele mai noi inovații și tendințe în domeniul tehnologiei aplicate în construcții. Desfășurat pe parcursul a câtorva zile, Cobuild oferă un cadru vibrant și interactiv, în care profesioniștii din domeniu, experții și liderii de opinie se întâlnesc pentru a împărtăși cunoștințe și a face schimb de idei.

Cu o audiență formată în principal din specialiști, arhitecți, ingineri și antreprenori din industria construcțiilor, Cobuild reprezintă o platformă excepțională pentru a explora cele mai recente tehnologii și soluții aplicate în sectorul construcțiilor. Expoziția cuprinde o gamă largă de produse și servicii inovatoare, de la tehnologia Machine Control și sistemele inteligente de monitorizare la realitatea virtuală și soluțiile de construcție sustenabilă.

Un aspect remarcabil al festivalului Cobuild este participarea unor vorbitori de prestigiu, recunoscuți în industrie pentru expertiza și contribuția lor în domeniul construcțiilor. Acești speakeri oferă prezentări captivante și sesiuni de discuții interactive, abordând subiecte precum digitalizarea, tehnologia blockchain, robotizare și inteligența artificială aplicată în construcții. Astfel, participanții au ocazia de a obține o perspectivă de ansamblu asupra direcțiilor viitoare ale industriei și de a se inspiră de la cei mai buni în domeniu.

sisteme gps utilaje

Ce tehnologii au fost prezente în cadrul festivalului

La festivalul Cobuild, participanții au explorat tehnologii avansate aplicate în industria construcțiilor.

Soluțiile de Machine Control au impresionat prin îmbunătățirea preciziei și eficienței lucrărilor.

Stațiile totale robotizate au oferit măsurători precise și rapide in zona demo. Sistemele GPS au facilitat monitorizarea utilajelor în timp real.

Realitatea augmentată a permis vizualizarea interactivă a proiectelor, îmbunătățind comunicarea între echipele de proiectare și execuție.

Prezentările și demonstrațiile utilajelor de mare tonaj au evidențiat capacitatea sistemelor de ghidare 3D de la LEICA GEOSYSTEMS. Au fost ghidate utilaje de mare tonaj precum bulldozer si excavator, fiind dotate cu sistemul MC1, un sistem interactiv, usor de folosit si precis.

Festivalul a reliefat progresele tehnologice semnificative din industrie, oferind participanților o imagine cuprinzătoare a celor mai avansate echipamente disponibile.

sistem de ghidaj utilaje

Ce activități a desfășurat GuideTech la CoBuild

GuideTech a desfășurat o serie de activități captivante și interactive la festivalul CoBuild, prezentând soluțiile lor inovatoare și tehnologia avansată utilizată în industria construcțiilor.

Echipa GuideTech a fost dedicată în a evidenția beneficiile sistemului Leica MC1 pentru buldozer și excavator, precum și a sistemului Leica Icon 80 și stației totale Leica ICG60 GPS.

Prezentarea sistemului Leica MC1 pentru buldozer și excavator a atras atenția participanților prin abilitatea sa de a îmbunătăți performanța și precizia în lucrările de nivelare și excavare.

GuideTech a demonstrat modul în care acest sistem avansat de control al utilajului optimizează fluxul de lucru și minimizează erorile, conducând la eficiență sporită și economii semnificative de timp și resurse.

Pe lângă asta, GuideTech a prezentat și sistemul Leica Icon 80, o soluție versatilă și puternică pentru controlul și monitorizarea lucrărilor de construcție.

Echipa a evidențiat funcționalitățile avansate ale acestui sistem, precum măsurătorile precise și raportările automate, care ajută la gestionarea eficientă a proiectelor de construcție complexe
Un alt punct de atracție în standul GuideTech a fost stația totală Leica ICG60 GPS, o tehnologie de măsurare de înaltă precizie, adaptată nevoilor industriei construcțiilor. GuideTech a prezentat modul în care această stație totală permite efectuarea rapidă și precisă a măsurătorilor în timp real, fiind esențială pentru proiecte care necesită niveluri de acuratețe înalte.

Demonstrațiile realizate de GuideTech au ilustrat capacitatea lor de a efectua calcul rapid de volum, măsurători precise și de a implementa tehnologia 3D în lucrările de construcție. Aceste capacități au fost puse în evidență prin exemple concrete și studii de caz, evidențiind modul în care tehnologia lor avansată poate aduce îmbunătățiri semnificative în eficiența și calitatea proiectelor de construcție.

Echipa GuideTech a fost mereu prezentă pentru a răspunde întrebărilor și a oferi demonstrații practice, interacționând cu participanții și oferindu-le expertiză lor în domeniul tehnologiei de control al utilajelor de construcții.

Prin prezentarea lor în cadrul festivalului CoBuild, GuideTech a reafirmat angajamentul lor față de inovație și excelență în industria construcțiilor și și-a consolidat poziția ca lider în furnizarea de soluții tehnologice avansate pentru sectorul construcțiilor.

sistem de ghidare 3D

Sistemele inovatoare GuideTech

Vă prezentăm soluțiile oferite de GuideTech în colaborare cu Leica Geosystems

GuideTech oferă o gamă variată de produse inovatoare și tehnologii avansate pentru industria construcțiilor. Printre acestea se numără:

 1. Sisteme de Machine Control: GuideTech dezvoltă și furnizează sisteme de control al utilajelor de construcții, care optimizează precizia și eficiența lucrărilor. Aceste tehnologii permit mașinilor să lucreze cu mai puține erori și să atingă niveluri înalte de performanță, reducând timpul și costurile asociate proiectelor.
 2. Stații Totale Robotizate: GuideTech oferă soluții avansate pentru efectuarea măsurătorilor în șantierele de construcții. Stațiile totale robotizate asigură măsurători precise și rapide, contribuind la o planificare mai eficientă și o execuție mai precisă a proiectelor.
 3. Sisteme de Monitorizare GPS: Cu ajutorul sistemelor GPS, GuideTech facilitează monitorizarea și urmărirea utilajelor și vehiculelor în timp real pe șantier. Aceste tehnologii ajută la gestionarea eficientă a flotei și la optimizarea rutei și alocării resurselor.
 4. Realitatea Augmentată în Construcții: GuideTech integrează tehnologia de realitate augmentată pentru a permite vizualizarea și simularea interactivă a proiectelor de construcții. Acest lucru facilitează comunicarea între echipele de proiectare și execuție, sporind eficiența și reducând riscul de erori.

echipamente pentru constructii

Serviciile și beneficiile tehnologiilor aduse de GuideTech la CoBuild 2023

GuideTech a adus la CoBuild o serie de servicii și tehnologii inovatoare care au adus multiple beneficii participanților și industriei construcțiilor. Printre acestea se numără:

 1. Servicii de Consultanță Tehnică: GuideTech a oferit servicii de consultanță tehnică specializată pentru participanții la eveniment. Aceste servicii au inclus ghidarea în alegerea celor mai potrivite tehnologii și soluții pentru proiectele de construcții, asigurându-se că fiecare client obține cea mai bună soluție adaptată nevoilor lor specifice.
 2. Demonstrarea Tehnologiilor în Acțiune: La CoBuild, GuideTech a prezentat tehnologiile lor în acțiune prin demonstrații practice. Acest lucru a permis participanților să vadă cum funcționează soluțiile de Machine Control, stațiile totale robotizate, sistemele GPS și realitatea augmentată în contextul unui șantier simulat. Astfel, clienții au putut înțelege mai bine beneficiile și funcționalitățile oferite de aceste tehnologii.
 3. Îmbunătățirea Eficienței și Preciziei Lucrărilor: Tehnologiile aduse de GuideTech, cum ar fi cele de Machine Control și stațiile totale robotizate, au contribuit la îmbunătățirea preciziei și eficienței lucrărilor de construcții. Aceste sisteme permit mașinilor să lucreze cu o mai mare precizie, reducând riscul de erori și minimizând pierderea de timp și resurse.
 4. Optimizarea Planificării și Execuției Proiectelor: Sistemele GPS și realitatea augmentată au facilitat o planificare mai eficientă și o execuție mai precisă a proiectelor. Participanții au avut acces la informații în timp real despre amplasamentul utilajelor și stadiul lucrărilor, permițându-le să ia decizii mai bine informate și să ajusteze planurile în mod corespunzător.
 5. Îmbunătățirea Comunicării și Colaborării în Echipă: Realitatea augmentată a permis vizualizarea interactivă a proiectelor, îmbunătățind comunicarea între echipele de proiectare și execuție. Acest lucru a dus la o colaborare mai strânsă și la eliminarea neînțelegerilor, contribuind la finalizarea cu succes a proiectelor.
 6. Reducerea Costurilor și Timpului de Execuție: Tehnologiile aduse de GuideTech au ajutat la reducerea costurilor și timpului de execuție a proiectelor de construcții. Mai multă precizie și eficiență în lucrări au dus la economii semnificative în materiale și resurse, precum și la finalizarea proiectelor mai rapid.

sisteme leica geosystems

Activități desfășurate de GuideTech în cadrul CoBuild

Iată sistemele pe care le-am prezent la festival:

Activitățile desfășurate de GuideTech la festival

Pe parcursul evenimentului, participanții au avut o oportunitate captivantă de a experimenta o activitate de ghidare practică folosind sistemul de control 3D pentru utilaje grele. Unul dintre momentele deosebite a fost sesiunea interactivă cu un excavator, pre-programat să sape un șanț cu dimensiuni precise de 2 metri adâncime și 4 metri lățime. Fiecare entuziast a avut șansa să opereze excavatorul fiind ghidat cu pricepere de avansatul sistem 3D MC1, asigurându-se că ating forma dorită a săpăturii fără nicio eroare.

În plus, sistemul de control 3D a fost montat pe un bulldozer CAT D6, creând o zonă dedicată de 15 metri lungime și 6 metri lățime pentru crearea unor trasee impresionante. Utilizatorii s-au bucurat să preia controlul și să activeze modul automat al sistemului 3D, permițându-le să creeze aceste trasee cu ușurință.

Pe lângă sistemele de ghidare a utilajelor, profesioniștii din industrie au avut oportunitatea să testeze stația totală și să exploreze capacitățile software-ului Icon Site, împreună cu GPS-ul rover și antena (2 în 1). Demonstrațiile realizate de tehnicieni au evidențiat calculele precise ale volumelor de pământ și au evidențiat caracteristicile de raportare integrate în software-ul Icon Site.
S-a acordat de asemenea atenție accesoriilor, cum ar fi prismele originale LEICA GEOSYSTEM, dotate cu capacități de căutare și blocare și tehnologie avansată de localizare, care au suscitat un interes considerabil din partea participanților.

Evenimentul a oferit o experiență cuprinzătoare și captivantă, permițând participanților să experimenteze în mod direct tehnologiile și soluțiile puternice care conduc inovația în industria construcțiilor. A fost o oportunitate de a învăța, experimenta și explora posibilitățile nelimitate pe care ultimele avansuri în sistemele de control 3D și accesoriile asociate le pot oferi.

tehnologii noi pentru constructii

Impresii de la Festivalul CoBuild 2023

Impresiile generale despre CoBuild au fost extrem de pozitive și entuziaste. Participanții au fost impresionați de varietatea și inovația tehnologiilor prezentate în cadrul evenimentului. Festivalul a fost perceput ca o oportunitate unică de a explora și experimenta cele mai recente soluții tehnologice aplicate în industria construcțiilor.

Experiențele hands-on cu sistemele de control 3D pentru utilaje grele au fost remarcate și apreciate în mod deosebit, permițând participanților să simtă în mod direct beneficiile și funcționalitățile acestor tehnologii avansate.

Demonstrațiile și prezentările tehnice realizate de specialiștii din industrie au stârnit un interes deosebit și au lăsat o impresie durabilă în mintea participanților.
De asemenea, atmosfera vibrantă și plină de energie pozitivă din cadrul evenimentului a contribuit la crearea unui mediu propice networking-ului și schimbului de idei între profesioniștii din domeniul construcțiilor. Participanții au avut oportunitatea de a interacționa cu experți recunoscuți, colegi de breaslă și furnizori de tehnologie, ceea ce a adăugat valoare și relevanță experienței lor la CoBuild.

Un alt aspect apreciat a fost oportunitatea de a descoperi cele mai recente inovații tehnologice din industrie și de a asista la demonstrații spectaculoase. Acestea au stârnit entuziasm și au trezit interesul participanților în ceea ce privește potențialul uriaș pe care îl are industria construcțiilor în continuă evoluție.

În concluzie, CoBuild a fost un eveniment memorabil și inspirațional, care a confirmat că industria construcțiilor este într-o continuă dezvoltare și că tehnologia joacă un rol-cheie în creșterea performanței și eficienței în acest domeniu. Participanții au plecat cu un sentiment de încredere și entuziasm, inspirați să aplice soluțiile tehnologice inovatoare în proiectele lor viitoare.

Beneficiile participării GuideTech la festival:

 • Vizibilitate sporită și promovarea brandului.
 • Generarea de noi clienți și parteneriate.
 • Validarea tehnologiilor și soluțiilor în industrie.
 • Îmbogățirea cunoștințelor și expertizei.
 • Consolidarea poziției de lider în domeniu.
 • Inspirarea inovației și dezvoltării continue.

tehnologii de control utilaje

Ce părere au avut vizitatorii standului despre sistemele GuideTech aduse la CoBuild

Părerile vizitatorilor despre sistemele GuideTech aduse la CoBuild au fost extrem de pozitive și entuziaste. Participanții au fost impresionați de tehnologiile avansate și soluțiile inovatoare oferite de GuideTech pentru industria construcțiilor.

Mulți dintre ei au apreciat interactivitatea și simplitatea utilizării sistemelor de ghidare a utilajelor prin tehnologie 3D, precum și precizia și eficiența acestora în cadrul demonstrațiilor practice.
Feedback-ul lor a reflectat încrederea în capacitatea GuideTech de a aduce soluții de top în domeniul controlului utilajelor și a dovedit că produsele lor sunt considerate de înaltă calitate și relevante pentru industrie.

Participanții au evidențiat faptul că sistemele oferite de GuideTech pot îmbunătăți semnificativ modul în care se desfășoară lucrările de construcții și pot contribui la creșterea eficienței și a performanței în cadrul proiectelor.

În concluzie, părerea vizitatorilor despre sistemele Leica Geosystem si GuideTech a fost una extrem de favorabilă, iar participarea la CoBuild a consolidat imaginea lor ca un furnizor de încredere și inovator în industria construcțiilor.

tehnologii control echipamente

Oportunități în viitor – participarea la CoBuild 2024 și la alte evenimente de profil

Participarea la CoBuild 2024 și la alte evenimente de profil oferă GuideTech o serie de oportunități valoroase pentru viitorul lor:

 • Lansarea de noi produse și tehnologii: CoBuild 2024 și alte evenimente similare pot fi platforme excelente pentru a lansa noile produse și inovații ale GuideTech, atrăgând atenția publicului asupra capacităților lor tehnologice avansate.
 • Extinderea rețelei de clienți și parteneriate: Participarea la astfel de evenimente aduce oportunitatea de a interacționa cu un număr mare de profesioniști din industria construcțiilor, deschizând calea pentru noi parteneriate și clienți.
 • Creșterea vizibilității și consolidarea brandului: Participarea consecventă la evenimente relevante contribuie la creșterea recunoașterii mărcii GuideTech și consolidarea poziției lor de lider în domeniul tehnologiei de control al utilajelor de construcții.
 • Obținerea de feedback și insight-uri: Evenimentele oferă oportunitatea de a obține feedback direct de la potențiali clienți și utilizatori, furnizând insight-uri valoroase pentru îmbunătățirea produselor și serviciilor lor.
 • Participarea la prezentări și sesiuni educaționale: GuideTech poate beneficia de oportunități de a susține prezentări tehnice și sesiuni educaționale, demonstrând expertiza lor în domeniul tehnologiei de control al utilajelor și educând audiența cu privire la avantajele utilizării soluțiilor lor.
 • Stabilirea tendințelor și adaptarea la schimbări: Prin participarea la evenimente de profil, GuideTech poate identifica tendințele emergente în industrie și adapta strategiile lor pentru a răspunde cerințelor și provocărilor viitoare.

Concluzie

Câteva cuvinte de încheiere care să sumarizeze experiența CoBuild prin prisma GuideTech.

Experiența CoBuild pentru GuideTech a fost una inspiratoare, oferindu-le oportunitatea de a se dezvolta și consolida în industria construcțiilor. Prin prezentarea inovațiilor lor și interacțiunea cu profesioniști pasionați, au câștigat încredere și au dobândit o perspectivă clară asupra succesului viitor al afacerii lor. Participarea la eveniment a reprezentat o provocare asumată cu entuziasm, care le-a deschis noi orizonturi și i-a motivat să continue să inoveze și să evolueze în direcția dorită.

Vizitează site-ul www.guidetech.ro pentru a afla mai multe despre cele mai inovatoare tehnologii.

Vezi sistemele GuideTech disponibile și afla mai multe detalii despre fiecare.

Vezi sistemele GuideTech disponibile și afla mai multe detalii despre fiecare.